Leestijd: 3 min

Onafhankelijk verkoopadvies: schakel een gratis Immoweb-consulent in

Beschik je nog over te weinig ervaring in het verkopen van een woning? Wij zetten een consulent aan je zijde die jouw verkoop persoonlijk mee begeleidt. Meer nog: het kost je helemaal niets. Wij leggen uit hoe ons Immoweb-verkoopadvies precies werkt.

Waarom kiezen voor onafhankelijk verkoopadvies?

Er kunnen verschillende redenen zijn om beroep te doen op een van onze Immoweb-consulenten:

 • Je hebt geen enkel idee over de huidige waarde van je woning
 • Je verkoopt je woning niet aan zomaar iemand. Je wil dat je toekomstige voormalige thuis in de juiste handen terechtkomt.
 • Je hebt geen tijd om je bezig te houden met niet-serieuze woningbezoekjes of biedingen
 • Je wilt enkel potentiële kopers ontmoeten die waterdichte financiële garanties kunnen voorleggen

Met andere woorden: je wilt zekerheid en liefst zo snel en zo efficiënt mogelijk. Hier komen onze consulenten in beeld. 

Wat is het verschil met een vastgoedmakelaar?

Logische vraag. Bekijk onze Immoweb-consulenten als jouw persoonlijke, toegewijde wing(wo)man bij een woningverkoop. Hij of zij:

 • Werkt volledig onafhankelijk, maar kan beroep doen op een groot netwerk van experten, zoals schatters, notarissen
 • Weet perfect hoe de vastgoedprijzen in jouw regio in elkaar zitten en voert een gedetailleerde schatting uit
 • Zet samen met jou een verkooptactiek op maat uit en kent jouw dossier door en door. Wat doe je bijvoorbeeld bij meerdere (types van) biedingen?
 • Flankeert je tijdens woningbezoeken, observeert potentiële kopers en stelt de juiste vragen om hen helemaal te doorgronden
 • Signaleert eventuele financiële risico’s of te vermijden kosten tijdens het verkooptraject
 • Brengt je in contact met de meest aangewezen makelaars voor jouw project om de verkoop definitief af te ronden en beheert als tussenpersoon alle communicatie en administratie

Maar hét grootste verschil is dat een Immoweb-consulent volledig gratis is, tot de finale kribbel bij de notaris.

twee mensen bekijken kleurstalen

Een Immoweb-consulent is niet alleen een mensenkenner, maar weet ook perfect hoe je jouw woning moet aanprijzen bij een koperspubliek.

Uit het leven gegrepen

Stel je voor: je laat een potentiële koper op bezoek komen in je woning, maar je merkt al snel dat er iets niet 100% pluis is. De koper vraagt meteen naar de laagst mogelijke verkoopprijs of wil de transactie zo snel mogelijk in kannen en kruiken zien.

De koper in kwestie zou wel eens interesse in je woning kunnen tonen om de – voor jou – verkeerde redenen. Alleen kan je er jouw vinger niet helemaal op leggen of beschik je niet over voldoende kennis of ervaring om door te vragen.

In dat geval is een Immoweb-verkoopadviseur de perfecte helper. Nog voordat het over verkoopprijzen en handtekeningen gaat, heeft de consulent een checklist in het achterhoofd om de koper helemaal door te lichten. Door de risico’s te beperken, verhogen dus jouw kansen op een snellere én succesvolle verkoop aanzienlijk.

potentiële woningkopers worden rondgeleid in ruime inkomhal

Een gratis Immoweb-consulent stelt exact de juiste vragen, zodat de kansen op een snelle én doordachte verkoop drastisch stijgen.

Hoe werkt onafhankelijk verkoopadvies via een Immoweb-consulent?

Hoe verloopt een samenwerking tussen jou als verkoper en onze Immoweb-consulent in de praktijk?

 • Stap 1: je leert jouw consulent in hoogsteigen persoon kennen. Hij of zij beantwoordt jouw belangrijkste vragen tijdens een gesprek van ongeveer een kwartiertje.
 • Stap 2: Samen voeren jullie een waardeschatting van de woning uit. Deze zal als basis dienen voor het verdere traject.

Stap 3: de consulent staat je bij doorheen elke stap van de verkoop, tot en met het ondertekenen van de verkoopakte bij de notaris.

Conclusie: verkoopadvies als kwaliteitsgarantie

Door te vertrouwen op de onafhankelijke en gratis expertise van onze Immoweb-consulenten voegen we een extra, maar noodzakelijke stap toe aan het verkoopproces. Dit alles met als doel om de verkoop van jouw woning zo efficiënt en zo doordacht mogelijk af te ronden.rnrnBenieuwd naar wat onze consulenten voor jou kunnen betekenen? Neem meteen vrijblijvend contact met ons op.

Spreek met een Immoweb-consulent

Meer artikelen