Persoon die renoveert met een hamer
Leestijd: 2 min

Verhoog de waarde van je huis

De juiste waarde van je huis of appartement bepalen is niet vanzelfsprekend en daarom wordt vaak de hulp van een expert ingeroepen. Maar wist je dat er verschillende manieren zijn waarop je de waarde van je huis kan verhogen? Ga snel aan de slag met onze tips en tricks en zorg ervoor dat je woning hoger geschat wordt.

Maak tijd voor een groot onderhoud

Maak voor de schatting tijd om alle gebreken en problemen in je huis of appartement aan te pakken. Geef muren met afgebladderde verf een nieuw laagje, herstel de lekkende kraan en leg die losse tegels weer vast. Zorg voor een woning die perfect in orde is. Heb je een groter renovatieproject achter de rug? Leg dan het overzicht van de gemaakte kosten aan de schatter voor. Een pand dat recent vernieuwd werd, is vaak meer waard.

Bekijk waar je energie kan besparen

Energiezuinige panden zijn meer waard dan woningen waar de energiekosten de pan uitrijzen. Bekijk dus waar je energie kan besparen. Is je zolder geïsoleerd? Kan je je elektrische kookplaat niet beter vervangen door een inductieplaat? Gebruik je al een waterbesparende douchekop?

Zorg voor liefde op het eerste gezicht

Een huis of appartement dat er goed uitziet, zal meer kopers aantrekken en is dus meer waard. Zorg dus dat je woning een goede eerste indruk maakt. Fris je gevel op, plaats fleurige bloembakken en zorg voor een verzorgde tuin. Ook een aantrekkelijk interieur is een grote meerwaarde voor je huis.

Creëer een unieke meerwaarde voor je huis

Bekijk de woningen in je buurt en zorg dat die van jou eruit springt. Zijn er weinig parkeermogelijkheden in je straat? Maak van je voortuin een handige parkeerplaats. Woon je langs een drukke weg? Maak van je tuin een oase van rust. Zijn de huizen in je straat eerder klein? Maak van je zolder een extra slaapkamer.

Hoeveel is jouw woning waard?

Factoren als de staat van de woning, de parkeermogelijkheden, de energieprestaties en de tuin bepalen de verkoopprijs. Benieuwd hoeveel jouw woning waard is? Geef de parameters in en laat je huis of appartement al eens online schatten.

Gratis online schatting

Meer artikelen