Overhandiging van de sleutels van een woning
Leestijd: 2 min

3 uitspraken die je beter vermijdt tijdens een huisbezoek

Maakte je een sterk zoekertje en krijg je veel vragen van potentiële kopers? Dat is goed nieuws. Bereid je alvast voor op de rondleidingen, dat is hét moment om geïnteresseerden te overtuigen. Let ook op wat je potentiële kopers vertelt. We geven je 3 voorbeelden van uitspraken die je beter vermijdt tijdens een huisbezoek.

Tijdens een huisbezoek gaat de aandacht van potentiële kopers natuurlijk vooral naar je woning. Maar onderschat ook niet de kracht van je woorden. Probeer de bezoeker zoveel mogelijk te overtuigen en vermijd volgende uitspraken.  

“De prijs is bespreekbaar.” 

Het is algemeen geweten dat de vraagprijs zelden de verkoopprijs is. Toch zeg je hier best niets over tijdens een rondleiding. Als potentiële kopers horen dat de prijs bespreekbaar is, zullen ze niet bang zijn om een bod te doen dat veel lager ligt dan je vraagprijs. Zeg dus niets over de prijs en laat je bezoekers voelen dat er veel interesse is, door bijvoorbeeld verschillende geïnteresseerden tegelijk uit te nodigen. Op die manier zet je kopers aan om snel een goed bod te doen.  

“De woning is te klein geworden.” 

Verkoop je je huis of appartement omdat er te weinig ruimte is voor je gezin? Vermeld dit dan niet tijdens het huisbezoek. Je bezoekers zullen je woning kritisch bekijken en zich afvragen of er wel genoeg plaats is voor hun eigen gezin. Focus eerder op de gezellige sfeer in je woning en blijf vaag over de reden van je verhuis

“De perfecte woning bestaat nu eenmaal niet.” 

Heeft je huis een kleine tuin of ligt je appartement langs een drukke steenweg? Probeer deze nadelen niet te verdoezelen door te zeggen dat de perfecte woning nu eenmaal niet bestaat. Wijs je bezoekers eerder op de positieve punten die tegemoet komen aan deze nadelen, zoals een zonnig terras of geluidswerende ramen. 

Laat je de rondleidingen liever aan een specialist over?

Lijkt het je toch beter om potentiële kopers door een professional te laten rondleiden? Neem dan contact op met een makelaar. Dankzij zijn ervaring is hij de ideale persoon om geïnteresseerden te overtuigen van de meerwaarde van je woning.

Vind een makelaar in je buurt

Meer artikelen