Vrouw zittend op een weelderig en lichtgevend terras
Leestijd: 2 min

7 tips om je huis te verkopen deze zomer!

De zomervakantie is geen ideaal moment om je woning te verkopen, wordt vaak beweerd. Veel mensen gaan op reis of verkiezen het zwembad boven de notaris. Laat je hierdoor niet afschrikken: ook in de zomer zijn er genoeg kopers die op huizenjacht gaan. Ga aan de slag met onze 7 tips en gebruik die summer vibes om je woning vlot te verkopen.

1. Laat je zoekertje opvallen

Aangezien heel wat verkopers denken dat ze hun huis beter niet in de zomer verkopen, is het tijdens de vakantiemaanden meestal vrij kalm op immosites. Dit is dus hét moment om jouw zoekertje te laten opvallen. Trek de aandacht met een duidelijke beschrijving van je huis of appartement en verleid potentiële kopers met knappe foto’s van je woning en tuin.

2. Maai vaker het gras als je je huis in de zomer wil verkopen

Toegegeven, het gras maaien is niet meteen het leukste werkje. Het is wel een must als je je huis in de zomer wil verkopen. Een pas gemaaid gazon geeft je tuin meteen een nette indruk. Heb je een kleine tuin? Ga dan aan de slag met onze tips om je tuin groter te laten lijken.

3. Haal de natuur naar binnen

Een mooi boeket en enkele leuke kamerplanten zijn een grote meerwaarde als je potentiële kopers over de vloer krijgt. Woon je in een appartement met weinig zicht op groen? Haal dan zeker de natuur naar binnen. Hou er wel rekening mee dat niet iedereen dol is op een urban jungle, enkele groene toetsen volstaan.

4. Laat je terras een hoofdrol spelen

Geen zomer zonder lange avonden op een terrasje. Of je nu een huis of een appartement wil verkopen: maak van je terras dé blikvanger in de zomer. Kleed je tuintafel mooi aan en fleur je terras op met enkele planten. Een lichtjesslinger maakt het helemaal af!

5. Hou het binnen fris

Nu de zomers steeds warmer worden, zijn kopers op zoek naar woningen waar het in de vakantiemaanden lekker fris blijft. Heb je geen airco? Hou dan de warmte buiten door gordijnen en rolluiken dicht te houden op het warmste moment van de dag. Zorg er wel voor dat je goed verlucht voor er bezoekers langskomen: niemand houdt van een muffe geur.

6. Gebruik lichte, vrolijke kleuren in je interieur

Laat je interieur stralen met enkele vrolijke accenten. Kleurrijke kussens in je zetel geven je salon meteen een zomers tintje. Ruim je woning goed op en verwijder zoveel mogelijk persoonlijke dingen. Haal zware meubels weg om een gevoel van ruimte te creëren. Meer tips voor je interieur vind je in onze blog over ‘home staging’.

7. Speel met natuurlijk licht

Natuurlijk licht speelt een grote rol bij de verkoop van je huis of appartement. Lap je ramen en trek de gordijnen wijd open als er potentiële kopers op bezoek komen. Zijn er donkere hoekjes in je woning? Kijk of je met een spiegel het natuurlijk licht verder kan verspreiden. Een metalen fruitschaal, zilveren kaders … ook kleine details kunnen meer licht in je woning brengen.

Voor meer inspiratie voor je bouw- en renovatie projecten, kijk naar ConstructR.

Bonustip: bied een fris drankje aan

Bied je bezoekers een heerlijk koel drankje aan. Een fris glas water met citroen of een home-made icetea vallen altijd wel in de smaak op warme dagen.

Schat de waarde van je woning in enkele muisklikken

Ga aan de slag met onze tips om je huis of appartement in de zomer te verkopen, maar zorg er ook voor dat je woning correct geprijsd is. Dankzij onze online tool weet je snel hoeveel je woning waard is.

Schat je woning online

Meer artikelen