Immoweb, de website voor vastgoedzoekertjes
Leestijd: 2 min

3 goede redenen om jouw zoekertje op Immoweb te plaatsen

De geschiedenis van Immoweb begint in 1996. Slechts 3% van de Belgen heeft op dat moment een internetverbinding. De uitdaging is bijzonder groot: een online ontmoetingspunt creëren voor kopers en verkopers van vastgoed, als antwoord op de boomende online vraag.

Sindsdien blijven we onszelf voortdurend heruitvinden en blijven we innoveren in een steeds veranderende sector. We zijn veel meer dan enkel een zoekertjessite: we bieden onze gebruikers nu ook oplossingen voor elke fase van hun vastgoedtraject (schatting van panden, hulp bij verhuizing, plaatsbeschrijving, verzekering…).

1. Visibiliteit voor uw pand

Immoweb lanceerde als eerste in België een aanbod van volledig digitale zoekertjes. Dankzij deze voorsprong konden we bekendheid verwerven in de vastgoedsector en een sterk bereik opbouwen. Dagelijks surfen honderdduizenden bezoekers op de website van Immoweb om er hun pand te kopen of te verkopen. Of gewoon om een idee te krijgen van wat er op de markt is.

Immoweb is een merk dat ondertussen zijn sporen heeft verdiend. Je kent zeker een familielid of een kennis die een woning heeft gekocht of verkocht op onze website of via onze mobiele applicatie. Wanneer hen vandaag gevraagd wordt om een website met vastgoedzoekertjes te noemen, antwoorden 9 van de 10 mensen ‘Immoweb’*.

*Bron: bekendheidsenquête – oktober 2019

Wil je genieten van de beste visibiliteit op de markt?

Plaats dan nu je zoekertje op onze website.

Plaats je zoekertje op Immoweb

2. Een gloednieuwe website

Op 18 februari 2020 waren jullie talrijk aanwezig tijdens de exclusieve live lancering van onze nieuwe website. Met zijn frisse en heldere look en feel vormt hij een prachtig uitstalraam voor jouw vastgoedzoekertjes. En dat is nog niet alles: we hebben onze website volledig herwerkt en aangepast om jouw online ervaring te optimaliseren. Onze nieuwe website onderscheidt zich door volgende elementen:

  • Optimale toegankelijkheid:

Met deze nieuwe website hebben we van toegankelijkheid een topprioriteit gemaakt. Dankzij de meer gestroomlijnde interface met zijn herwerkte en contrasterende kleuren kunnen personen met aandachtsstoornissen, kleurenblindheid of oudere personen makkelijker vinden wat ze zoeken. Maar het meeste werk gebeurde achter de schermen: onze website en applicaties houden voortaan rekening met alle technische toegankelijkheidsaspecten. Hierdoor kunnen gebruikers met een visuele beperking of verlamming probleemloos surfen en toegang hebben tot jouw zoekertjes.

Om het systeem dat we hebben opgezet beter te begrijpen, kan je de demonstratie met een visueel gehandicapte persoon bekijken die we live hebben uitgevoerd tijdens het lanceringsevenement.

  • Nieuwe functies:

 Tijdens de live lancering van onze website hebben we ook de nieuwe functie « around you » getest. Hiermee kan je de te koop of te huur aangeboden panden terugvinden dichtbij de plaats waar je bevindt. In een oogopslag kan je dan alle informatie hierover raadplegen en eventueel contact opnemen met de eigenaar voor een plaatsbezoek.

Bovendien kan je ook zoeken op de kaart. Je duidt een zoekgebied op de kaart aan en ziet meteen alle woningen die beschikbaar zijn op Immoweb. Een ideale manier om de verschillende mogelijkheden in een bepaalde buurt te verkennen.

3. Immoweb, zoveel meer dan zoekertjes

De afgelopen jaren heeft Immoweb volop de kaart van de diversificatie getrokken. We zijn veel meer dan enkel een website voor vastgoedzoekertjes en hebben besloten om de Belgen te begeleiden gedurende de verschillende fasen van hun vastgoedtraject:

  • Online schatting: Met onze nieuwe gratis tool bieden wij een eerste schattinf van jouw pand (huis of appartement) op basis van verschillende criteria (locatie, oppervlakte, aantal kamers…).
  • Immoweb Protect: De beste brandverzekering om jouw pand te beschermen als u een appartement of huis huurt.

Klaar om jouw zoekertje op Immoweb te plaatsen?

Je hebt voortaan alle troeven in handen om jouw zoekertje online te plaatsen op de grootste Belgische zoekertjessite.

Plaats jouw zoekertje

Meer artikelen