Leestijd: 2 min

Behangpapier maakt grote comeback!

Bloemen, art deco, houtstructuur of geometrisch motief… Behangpapier is er in ontelbare soorten. Behang maakt dit jaar een sterke comeback als decoratiemateriaal. Hoog tijd dus om de behangtrends voor 2021 op een rijtje te zetten.

Op weg naar designbehang

In 2021 wordt behang een must voor jouw decoratie. De keuze is eindeloos. Je vindt zonder twijfel een papiertje dat bij je interieurdecoratie past. Door het behang slechts op een muur aan te brengen, geef je de kamer structuur en reliëf. Waar de muren behangen zijn, is het interieur nooit saai. Behangpapier is er bovendien niet alleen voor de slaapkamers, maar ook voor de keuken en zelfs voor de badkamer.

Vliesbehang, eenvoudig te installeren

Heb je slechte herinneringen aan het plakken van behangpapier? Dat is verleden tijd! Dankzij technologische innovaties is behangpapier vandaag de dag veel gemakkelijker te plaatsen. Kies bijvoorbeeld vliesbehang: dat is dikker dan het behangpapier van weleer. Bovendien hoef je geen lijm meer aan te brengen op het behangpapier: lijm op de muur volstaat. Vliesbehang is ook ideaal om kleine oneffenheden in de muur te verbergen en is eenvoudig te snijden (rond stopcontacten bijvoorbeeld). Redenen genoeg dus om ermee aan de slag te gaan.

Maar welk behangpapier is echt ‘in’ anno 2021?

Panoramisch behangpapier

Panoramabehang is ongetwijfeld de grootste revolutie in de wereld van het behangpapier. Strepen en steeds terugkerende patronen behoren definitief tot het verleden. Panoramisch behangpapier fungeert als het ware als een fresco, een soort kunstwerk dat een hele muur bestrijkt. Je kunt het bijvoorbeeld als blikvanger gebruiken in je salon. Kleef de stroken behangpapier in de juiste volgorde om de foto te reconstrueren.

Grafisch behangpapier

Kruisjes, stippen, lijnen en andere geometrische vormen zijn van alle tijden. Grafisch behang is ideaal om een kamer op tijdloze wijze op te vrolijken. Of je nu voor zwart-witbehang of voor een meer kleurrijke uitvoering opteert, met een grafisch motief loop je geen enkel risico.

Behangpapier met bloemen

Hou je niet van het ouderwetse bloemetjesbehang van onze grootouders of durf je het niet te hangen? Vergeet al je vooroordelen! Bloemetjesbehang is supertrendy in 2021. Het blijft ook vandaag een vaste waarde. Wie een voorliefde voor het exotische heeft, kan niet om het junglebehang heen. Anderen zullen zich eerder laten verleiden door gestileerde bloemen, XXL-bloemen of romantische bloemenprints. Be je bang dat het allemaal wat te druk wordt? Beperk je bloemetjesbehang dan tot een muur.

Behangpapier met optische illusie

Behangpapier met baksteen– of marmereffect, behang dat een stenen muur imiteert of behang met houtmotief. De imitaties worden alsmaar realistischer en geven je muur een elegante toets tegen een lagere kostprijs. Het zogeheten ‘Trompe-l’oeil’-behang is perfect om alle kamers in je woning te decoreren zonder je blauw te betalen.