Leestijd: 2 min

Betere energie dankzij feng shui

Feng shui is voor het huis wat acupunctuur voor het lichaam is: een manier om energie vlotter te laten stromen. Als u ze goed toepast, kan die eeuwenoude Chinese wetenschap uw carrière, uw gezondheid en uw sociale contacten een boost geven…

Hebt u al gemerkt dat uw leven na een verhuizing een totaal nieuwe wending aannam? Volgens sommige feng shui experts (die steeds talrijker worden in onze contreien) zouden die veranderingen op het conto komen van de energiestromen die u meer voelt op de ene plek dan op de andere. Feng shui is bedoeld om dit onevenwicht op te vangen. Maar in tegenstelling tot wat soms beweerd wordt, gaat feng shui een heel stuk verder dan gewone interieurdecoratie. Het gaat om een precieze, bijna mathematische discipline waar geen ruimte is voor improvisatie.
“We gaan uit van een hele reeks objectieve gegevens”, legt een expert uit. “Onder meer de plannen van het huis, de precieze ligging, de bouw- en renovatiedata, maar ook specifieke informatie over de bewoners, zoals geboortedata, periodes waarin het huis bewoond wordt (bv. bij een tweede woning), mogelijke problemen…”

Tijd, ruimte, elementen
In feng shui stemt elke ligging van het huis overeen met een element (vuur, aarde, metaal, water en hout), een materiaal, een kleur, een vorm, een levensdeel en een familielid. Er zijn ook tijdelijke energieën in transit. De hele kunst bestaat erin met die verschillende energieniveaus te jongleren. Een ernstige audit neemt minstens vier interpretaties onder de loep: de acht levensidealen (verbonden met de delen in het huis die u indeelt in 8 taartpunten vertrekkend van het midden van de woning), de acht verblijven (de resonantie tussen de bewoners en de oriëntaties van het huis), de vliegende sterren (verbonden met tijdsgebonden energiestromen) en de studie van de buitenomgeving. Na zijn analyse komt de expert tot een eindsynthese waarop u zich kunt baseren om de meubelen juist te plaatsen, sommige aanpassingen te doen en de zones en periodes van geluk voor elk familielid te ontdekken.

Hoe geef ik mijn carrière een boost?
Zoals we al zagen, stemt elke sector overeen met een levensdomein. Zo bevindt de carrière zich in het noorden. Om die sector te boosten moet u er het overeenstemmende element installeren (water, in de vorm van een fontein, waterflessen, wasmachine, aquarium…) of het element dat water genereert (metaal), in de vorm van computers of allerhande andere metalen objecten… De ideale kleuren zijn zwart of blauw (dat water symboliseert), wit of grijs (dat metaal vertegenwoordigt). De overeenstemmende vormen zijn golvend of rond. De andere levenssectoren verwijzen naar andere oriëntaties, elementen, vormen en kleuren. Zo vindt u kennis in het noordoosten, familie en gezondheid in het oosten, rijkdom in het zuidoosten, reputatie in het zuiden, liefde in het zuidwesten, kinderen in het westen en mentoren in het noordwesten.

Bedrijven passen het ook toe!
Feng shui wordt regelmatig toegepast in de bedrijfswereld. Banken (bv. Crédit Suisse), hotels (onder meer de groep Manotel), pretparken (Disneyland in Hong Kong), monumenten (piramide van het Louvre), maar ook de detailhandel maken er vaak gebruik van om hun rendabiliteit op te drijven. Weet ook dat het absoluut aan te raden is om een analyse uit te voeren vanaf het ontwerp van de plannen, wil u optimaal van de weldaden van feng shui genieten.