Leestijd: 2 min

Een prachtig zomerterras

Meubilair, decoratie, verlichting .. in de zomer moet uw huis er vanbuiten tiptop uitzien! Dankzij deze trendy ideeën bent u dit seizoen degene met het mooiste terras …

Het salon verhuist steeds vaker naar buiten. Daardoor verandert onze terrassen vaak in gezellige loungeruimtes die op geen enkele manier moeten onderdoen voor een elegante woonkamer. De hedendaagse terrassen lijken in niets meer op die uit grootmoeders tijd met hun bijeengeraapte tuinstoelen en mistroostige plastic tafels. Dit buitenplekje wordt vandaag de dag net als elke andere binnenruimte aangekleed, met aangepaste kleuren, bekleding en meubilair. Of u nu kiest voor industrieel, landelijk of design: alle stijlen zijn mogelijk, zolang het resultaat maar mooi en functioneel is.

Een stoel voor twee
Ook de vormen worden meer design. Een must have deze zomer is de ligstoel voor twee, want wat is er leuker dan samen van de zon genieten? Voor dit soort accessoires hebt u natuurlijk een minimum aan ruimte nodig. Plaatsgebrek? Dan is een hoekbank de ideale oplossing, want hij is minder omvangrijk dan een tuinsalon. Nog beter is een bank die open en dicht kan – bijvoorbeeld in de vorm van een koffer – om kussens, sfeerlichtjes en kaarsen in op te bergen.

Een exotisch tintje
Elk hip terras krijgt deze zomer een exotisch tintje: plaats weelderige groene planten in een pot of tegen de muur en versier de ruimte met schelpen of tropische dieren (van stof of een ander decoratiemateriaal). Ook buitentapijten doen het dit seizoen opvallend goed en maken uw terras nog gezelliger.

Ook de ‘ethnic chic’ doet zijn intrede met gevlochten meubels, bamboe en stoffen uit verre landen. En misschien past een hangstoel wel mooi op uw terras? Hij zorgt voor een arty, charmante look en is dit jaar voorzien van comfortabele kussens en plaids om lekker te cocoonen als het ’s avonds afkoelt.

Goed gedoseerd licht
Op lange zomeravonden kan het weleens laat worden op uw terras. Moet uw verlichting ook decoratief zijn, kies dan voor lampen om op de tafel te plaatsen, in de bomen te hangen of aan de muur te bevestigen. Houten wandlampen zijn net als kaarsen erg populair omwille van hun natuurlijke charme. Grote lichtbollen van gekleurd plastic en lichtgevende bloempotten zorgen voor een designlook en passen beter bij een modern terras. Andere mogelijkheden zijn leds om onderaan het meubilair te bevestigen of vloerverlichting die de zonne-energie van overdag opslaat: zuinig en ecologisch!

Steeds technischer
De kussens, gemaakt van sneldrogend schuim en overtrokken met wasbare hoezen, brengen de zomer voortaan buiten door. De bekleding van pvc en propyleen die vroeger voorbehouden was voor luxueuze luifels, parasols en ligstoelen, wordt inmiddels ook voor standaardmeubilair gebruikt. Hars is beter bestand tegen de kou en blijft tien jaar lang mooi. Het is tegenwoordig in verschillende kleuren verkrijgbaar en doet af en toe zelfs dienst als imitatiehout!