Leestijd: 2 min

Hairpin Legs om je interieur een industriële look te geven

Zoek je een originele manier om je meubelen een retro designtoets te geven? Denk dan eens aan Hairpin Legs. Deze metalen poten in de vorm van haarspelden zijn uitgegroeid tot tijdloze stijliconen.

De oorsprong van Hairpin Legs

De uitvinder van de Hairpin Legs is Henry Peter Glass. De Oostenrijke architect en designer ontwierp deze tafelpoten in 1941, tijdens de oorlog. Grondstoffen waren zeldzaam in die tijd dus inspireerde hij zich op haarspelden om deze ingenieuze onderstellen te creëren: zijn Hairpin Legs waren tegelijk bijzonder sterk en minimalistisch en gebruikten erg weinig grondstoffen. De Hairpin Legs waren niet duur en gaven een lichte toets aan de doorgaans massieve en rustieke meubelen uit die tijd. Deze ‘haarspeldpoten’ wisten dan ook hun stempel te drukken op hun tijd en ogen ook nu nog bijzonder trendy.

Verkopers van Hairpin Legs

Tot op de dag van vandaag vind je originele Hairpin Legs maar heel wat merken bieden ook meer betaalbare kopieën. De originele versie was gemaakt van ruw staal maar er bestaan vandaag ook kleurrijkere uitvoeringen: in trendy mosterdgeel bijvoorbeeld, of in goudkleur. Wie van een originele toets houdt, kan zelfs kleuren combineren.

Hairpin Legs bestaan in verschillende hoogten, waardoor ze zich ook perfect lenen voor een salontafel, laag tafeltje of nachtkastje.

Doe-het-zelvers kunnen hun eigen meubelen creëren met Hairpin Legs

Dat de beroemde haarspeldvormige poten nog steeds zoveel succes oogsten, is voor een deel te danken aan het feit dat ze gebruiksvriendelijk zijn voor doe-het-zelvers. Zin in een leuk nieuw designtafeltje tegen een lage kostprijs? Met Hairpin Legs wordt het kinderspel. Zo geef je je oude meubelen in een handomdraai een persoonlijke en eigentijdse look of doe je gemakkelijk aan recuperatie: een salontafeltje uit een oude poort, een bureau uit een natuurhouten plank… Eenvoudig en binnen ieders bereik. Een laag tafeltje maken uit een wijnkist en Hairpin Legs? Een schroevendraaier volstaat.