Leestijd: 1 min

Het succes van de String Pocket-rekken

Twee metalen stijlen en drie houten planken: dat zijn de onderdelen van het befaamde wandrek ‘String Pocket’. Dit rek is uitgegroeid tot een waar designicoon en oogst nog steeds heel wat succes. Maar weet je ook hoe dat komt?

Uitvinding van het String Pocket-rek

Het was naar aanleiding van een wedstrijd georganiseerd door de Nationale Bibliotheek van Zweden dat architect Nils ‘Nisse’ Strinning in 1949 dit wandrekje voor boeken ontwierp. Hij won de wedstrijd met 194 deelnemers en nam het befaamde rek in productie. Het meubel werd al snel zijn signatuur en een emblematisch uithangbord van de Scandinavische knowhow.

Waarom is het vandaag de dag nog steeds zo beroemd?

Het flexibele, veelzijdige, eenvoudig te monteren en moduleerbare wandrek is een tijdloos ontwerp geworden. Er zijn tal van verschillende combinaties. De houten planken laten zich op elke gewenste hoogte plaatsen, naargelang van de voorwerpen die je erop wil zetten.

Het succes is ook te verklaren doordat de stijlen en planken in verscheidene kleuren verkrijgbaar zijn. Puristen zullen opteren voor zwarte of witte metalen steunen met houten planken terwijl fashionista’s eerder de trends zullen volgen en zich zullen laten verleiden door de nieuwe modekleuren: metalen steunen in goudkleur, brons of de kleur van de muur met al dan niet bijpassende planken.

De ideale muur voor een String Pocket

Hoewel de String Pocket oorspronkelijk werd ontworpen als boekenrek, leent dit klassieke Scandinavische design zich even goed als rekje voor schoonheidsproducten in de badkamer of kruidenrek in de keuken.

Nisse Strinning ontwierp ook een aantal accessoires om dit eenvoudige wandrek om te vormen tot een echte wandbibliotheek met gesloten opbergelementen of tabletten om een bureauhoek te creëren.