Leestijd: 2 min

Hoe bekleed je je vloeren met tapijt?

Vasttapijt heeft dan wel aan aantrekkingskracht ingeboet, tapijten vallen nog steeds in de gratie van het grote publiek. De zuivere look van de Scandinavische stijl begint zijn pluimen te verliezen. Mensen hebben zin in een interieur dat leeft en een verhaal vertelt. Ook welzijn wordt alsmaar belangrijker en we houden van het gevoel van een zacht tapijt onder onze voeten. We hangen wel schilderijen aan de muur, dus waarom zouden we geen tapijten op de grond leggen?

Geef je interieur een trendy look met een tapijt
Tapijten komen overal tot hun recht: aan het voeteneind van het bed, bij het uitkomen van de douche en zelfs in de keuken.

Heb je nog een tapijt van je grootouders dat al jaren opgerold in de kelder ligt? Dan is dit het ideale moment om het weer boven te halen. Verrassend, zeg je? Nochtans is een oosters tapijt ideaal om een sober en minimalistisch interieur aan te kleden. Het ligt prachtig op een gladde betonnen vloer en wordt zelfs een absolute blikvanger in een wit interieur. We houden van hun authentieke en kleurrijke toets en ze passen perfect in je salon. Aarzel niet om ze te combineren voor een Boheemse hippietoets.

Een oosters tapijt is iets te vintage voor jou? Kies dan een modern tapijt en opteer voor:

  • Een tapijt met rechte randen, zonder franjes
  • Een tapijt met een grafisch effect dankzij geometrische vormen die er bovenop geprint zijn (ruiten hebben de wind in de zeilen).
  • Een helder tapijt met trendy kleuren.

Het uitgelezen materiaal voor jouw tapijt
De materiaalkeuze wordt voornamelijk bepaald door de plaats waar je tapijt moet komen en het aantal mensen dat er passeert (lees: de slijtage) maar ook door het gewenste gevoel en het onderhoud:

  • Tapijten in natuurlijke vezels zoals bamboe-, kokos- en sisaltapijten
  • Tapijten in dierenhuid, zoals schapen- en koeienvacht
  • Hoogpolige tapijten
  • Laagpolige tapijten