Leestijd: 2 min

Hoe zijn houten frames te onderhouden?

De houten frames vereisen een regelmatige behandeling, anders kunnen ze beschadigd raken door de gevolgen van slecht weer, wind en zonlicht …

Fijne en authentieke houten frames zijn ook degenen die het meeste onderhoud vereisen. In direct contact met buiten kunnen ze snel worden beschadigd door gebrek aan onderhoud.
Om al hun schoonheid te behouden, zullen ze om de twee jaar worden gerenoveerd door verschillende stadia te volgen …

 1. Begin met het beschermen van houten delen die niet bedoeld zijn om te worden geverfd.
 2. Als u denkt dat het nodig is (en als de frames bijzonder beschadigd zijn), zand zand en pluk het hout. Stof vervolgens af met een schone borstel of papieren handdoek.
 3. Zijn je frames vrij oud? Raak niet in paniek: verwijder de oude gebarsten stopverf met een schildersmes. Breng vervolgens een nieuwe kit aan die het frame en het glas met 0,5 mm bedekt.
 4. Je chassis is nieuw? De verzegeling is dan gemaakt van siliconen: je hoeft alleen maar de staat ervan te controleren en indien nodig te vervangen.
 5. Het is nu tijd om door te gaan naar de schilderfase. Open het raam en begin met het schilderen van het openingsgedeelte ervan. Eerst de randen van de bovenkant, dan de zijkanten en ten slotte het onderste gedeelte.
 6. Verfraai in een tweede stap het frame (het vaste deel) van het chassis.
 7. Werk af met de buitenste en binnenste randen. Let op: sluit de deuren niet voordat de verf of vernis volledig is gedroogd (het chassis kan aan elkaar blijven kleven).
 8. Vergeet niet om de verf aan te brengen waar de opening het frame raakt. Breng dunne lagen aan om uw vensters te sluiten zonder forceren.

Pas op dat u de waterstromen in het frame niet blokkeert. Anders, pas op voor stilstaand water (en muf!)

Aandachtspunten …

 • Zorg ervoor dat u de hendels hanteert zonder het mechanisme te forceren. Als het sluiten moeilijk is, herhaalt u de operatie rustig.
 • Op de stand van de handgreep: onderaan is gesloten, de horizontale geopend, en meer, die kantelen en draaien.
 • Sla de deuren niet dicht: het is slecht voor het chassis … En het is lawaaierig!