Leestijd: 2 min

Onze tips voor het inrichten van de wasruimte

Niemand heeft graag dat de was midden in de woonkamer hangt te drogen en dat de strijkplank achter de deur is weggestopt.  Ontdek hoe je van je wasruimte een georganiseerde en praktische ruimte maakt met onze tips!

Laundry room design ideas

De wasruimte is een kamer die gewoonlijk bestemd is voor huishoudelijke taken en het schoonmaken van de was. Hoewel de wasruimte niet de ruimte is waar je het liefst de meeste tijd doorbrengt, is het toch prettig om een praktische en goed uitgeruste wasruimte te hebben om deze ruimte gezelliger te maken.

Wasmand, wasmachine, droger, waslijn, waspoeder, strijkplank, maar ook bezems, stofzuiger, emmer, dweil, huishoudelijke producten… Er zijn zoveel dingen op te bergen in een wasruimte, dus je kunt net zo goed een kleine, functionele wasruimte hebben.

Bouw een wasruimte

Om de ruimte van je wasruimte te optimaliseren, aarzel dan niet om gebruik te maken van de hoogte van de muur om een maximum aan opbergruimte te creëren. Dit zal helpen om de vloer vrij te maken en deze kamer overzichtelijker te maken. Je hoeft zeker niet altijd toegang te hebben tot alles op de kasten. Dus een kruk is prima om te bereiken wat hoog is. Je kunt de deur ook gebruiken om kleine opbergmanden in te hangen. Om nog maar te zwijgen over de bovenkant van de deur waar je planken kan plaatsen.

Wasruimte: de wasbakken

De wasruimte is dus de belangrijkste plaats waar de was wordt gedaan. Om het werk te vergemakkelijken, kunt je er verschillende bakken neerzetten voor wit linnen, gekleurd linnen, fijn linnen, enz. Overweeg ook een plank te voorzien om de was op te vouwen en om de schone was, eenmaal opgevouwen, op te leggen alvorens ze in de kamers op te bergen.

Wasruimte decoratie

De wasruimte is vaak een kamer die we niet de tijd nemen om te schilderen en nog minder om in te richten. Het enige wat echter nodig zou zijn, is een mooie gekleurde muur, een mooie tegel en een paar mooie manden om deze kamer aangenamer te maken. Dus wacht niet met het inrichten van je waskamer!

Installatie van de wasruimte in de keuken of badkamer

Je hebt al het geluk dat je een kleine wasruimte hebt, maar je hebt nog een beetje meer ruimte nodig? Denk aan het verbouwen van je keuken of badkamer om er een kleine wasruimte in onder te brengen. Maak gebruik van een kast in je keuken of badkamer om je wasmachine te installeren of om de stofzuiger te verbergen!

Een op maat gemaakte wasruimte

In de aangepaste wasruimte ontwerp, zouden er gesloten kasten en open kasten zijn. Gesloten kasten zijn namelijk handig voor het opbergen van huishoudelijke producten die gevaarlijk kunnen zijn voor kinderen. Het zorgt er ook voor dat uw wasruimte er overzichtelijker uitziet. Toch is het handig om sommige opslagruimtes open te houden, zodat alles binnen handbereik is. Een praktische inrichting van de wasruimte zal daarom beide combineren.