Leestijd: 1 min

Praktische tips: uw thermodynamische boiler kiezen en installeren

De beslissing is gevallen, u kiest voor een thermodynamische boiler. Ziehier enkele raadgevingen die u zeker zullen helpen.

Controleer eerst eens of uw boiler een koudemiddel gebruikt dat geen impact heeft op de ozonlaag. Wees er dus zeker van dat het geen broeikasgassen uitstoot (zoals R22, dat chloor bevat).Om het maximum uit de mogelijkheden van uw thermodynamische boiler te halen, doet u beter niet te vaak een beroep op de elektrische weerstand. Het beste is om uw toestel in een kamer te plaatsen waar het calorieën natuurlijk kan recupereren.

Bijvoorbeeld een washok, een kelder, een garage of een niet-verwarmde maar gecompenseerde ruimte.
Ideaal is om gedurende het jaar een temperatuur tussen de 12 °C en 15 °C te handhaven om een interessante globale prestatiecoëfficiënt te krijgen. De kamer moet voldoende groot zijn, ongeveer 23 m³ om zonder een speciale installatie te functioneren: daar moet een waterafvoer worden aangelegd.

Als het water te hard is in uw regio gebruik dan een waterontharder, want kalkaanslag vermindert de levensduur van uw tank.
Zodoende voorkomt u aanslag op de condensator van de boiler. Bovendien beschermt u uw sanitair systeem.

Isoleer tot slot uw thermodynamische boiler. Dankzij die isolatie vermindert u energieverlies bij het distribueren van warm water in uw huis.